Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 150 g krewetek, ugotowanych i obranych
  • 50 g liści różnych sałat
  • 1 cytryna
  • 2 cebulki dymki
  • 1 łyżka octu sherry
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • zioła wg uznania
  • sól
  • pieprz
  • 4 pokrojone pomidory
  • 100 g zielonych oliwek
  • 50 g pestek słonecznika
Reklama
Przygotowanie:

1. Na talerzu ułóż liście postrzępione liście ulubionej sałaty, potem kawałki pomidorów.
2. Na sałacie i pomidorach ułóż ugotowane i obrane krewetki.
3. Cebulkę posiekaj na bardzo drobne kawałki.
4. Z octu sherry, oleju, ziół oraz soli i pieprzu przygotuj sos, który odstaw na ok. 15 minut.
5. Krewetki posyp cebulką, ułóż obok oliwki.
6. Polej całość sosem i posyp pestkami słonecznika.

Reklama

Materiały prasowe, Bakalland

Reklama
Reklama
Reklama