Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 150 g krewetek, ugotowanych i obranych
- 50 g liści różnych sałat
- 1 cytryna
- 2 cebulki dymki
- 1 łyżka octu sherry
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- zioła wg uznania
- sól
- pieprz
- 4 pokrojone pomidory
- 100 g zielonych oliwek
- 50 g pestek słonecznika
Przygotowanie:
1. Na talerzu ułóż liście postrzępione liście ulubionej sałaty, potem kawałki pomidorów.
2. Na sałacie i pomidorach ułóż ugotowane i obrane krewetki.
3. Cebulkę posiekaj na bardzo drobne kawałki.
4. Z octu sherry, oleju, ziół oraz soli i pieprzu przygotuj sos, który odstaw na ok. 15 minut.
5. Krewetki posyp cebulką, ułóż obok oliwki.
6. Polej całość sosem i posyp pestkami słonecznika.
Materiały prasowe, Bakalland
2. Na sałacie i pomidorach ułóż ugotowane i obrane krewetki.
3. Cebulkę posiekaj na bardzo drobne kawałki.
4. Z octu sherry, oleju, ziół oraz soli i pieprzu przygotuj sos, który odstaw na ok. 15 minut.
5. Krewetki posyp cebulką, ułóż obok oliwki.
6. Polej całość sosem i posyp pestkami słonecznika.
Materiały prasowe, Bakalland