Sałatka z brokułami i tuńczykiem - przepis składniki i przygotowanie

Makaronowa przekąska!
Weronika Kwaśniak / 22.04.2016 07:05
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z brokułami i tuńczykiem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag makaronu
  • 1/2 brokułu
  • puszka tuńczyka w zalewie
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki sosu winegret lub sok z 1/2 cytryny
     
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z brokułami i tuńczykiem!

  1. Makaron ugotuj i odcedź.
  2. Brokuł podziel na różyczki i obgotuj w lekko osolonej wodzie.
  3. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w paseczki.
  4. Sos z tuńczyka wlej do miseczki i wymieszaj z sosem winegret albo z sokiem z cytryny.
  5. W misce wymieszaj makaron, brokuł, paprykę i tuńczyka.
  6. Dodaj sos i jeszcze raz wymieszaj.

Zobacz więcej przepisów na sałatki:

Sałatka z jajkiem - przepis video
Sałatka z kaszą - przepis video
Surówka z marchewki - przepis video
Sałatka z kaszą jaglaną - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA