Przekąski z ryb fot. Fotolia

Sałatka śledziowa z marynowanymi grzybami

Wymieszać przed podaniem, udekorować rozmarynem.
/ 26.05.2019 03:40
Przekąski z ryb fot. Fotolia

Składniki:
- 2 filety śledziowe w oleju
- słoiczek marynowanych grzybów
- 1 strąk czerwonej papryki świeżej lub marynowanej
- 1 cebula
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:

Paprykę świeżą umyć, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić (marynowaną osączyć z zalewy, pokroić). Grzyby dokładnie osączyć, filety pokroić na większe kawałki. Niedużą cebulę obrać, posiekać.

Wymieszać z papryką i grzybami, przyprawić solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć kawałki śledzia, udekorować rozmarynem, przed podaniem wymieszać.