Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag filetów z soli
  • 1/2 litra wody
  • 1/2 szklanki białego wina
  • liść laurowy
  • mango
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
Reklama

Na sos:

  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka soku cytrynowego
  • łyżeczka cukru pudru
  • 2 łyżki siekanych orzechów włoskich
  • szczypiorek
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę rybną na słodko!

  1. Na patelni zagotuj wodę z winem, przyprawami i pokrojoną w plastry cebulą.
  2. Rozmrożoną rybę włóż do winnej zalewy i gotuj na małym ogniu przez 10 minut.
  3. Rybę wyjmij i odstaw, by przestygła.
  4. Każdy filet przekrój na dwie części.
  5. Mango obierz i cienkimi plasterkami odkrój miąższ od pestki.
  6. Śmietanę wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny i cukrem.
  7. Na płaskim talerzu układaj na przemian podłużne kawałki ryby i plastry mango.
  8. Sałatkę polej przygotowanym sosem i posyp posiekanymi orzechami. Udekoruj szczypiorkiem.
Reklama

Zobacz inne przepisy na przekąski:

Pomidory faszerowane - przepis
Roladki z łososiem - przepis
Ziemniaki faszerowane szpinakiem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama