Zawijaski z szynki - przepis składniki i przygotowanie
Użyj suszonej szynki!

Opublikowano: 14.01.2015, 03:00
Reklama
Ilość porcji: 12
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 12 dużych plastrów suszonej szynki (np. serrano)
- 1/4 małego melona
- 4 kuleczki minimozzarelli
- listki bazylii
- 5 dag serka typu ricotta
- 2 ugotowane na twardo żółtka
- łyżeczka musztardy miodowej
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zawijaski z szynki!
- Serek wyrób z żółtkami i musztardą na gładką masę.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Pastą posmaruj 4 plastry szynki i zwiń.
- Melon obierz, pokrój na 4 cząstki.
- Owiń w kolejne 4 plastry szynki.
- Małe kulki mozzarelli owiń w liście bazylii i pozostałe plasterki szynki.
- Zawijaski ułóż w pojemniku wyłożonym liściem sałaty, polej kilkoma łyżeczkami oliwy, oprósz solą i pieprzem.
Reklama
Zobacz inne pomysły na przekąski:
Suflet na słono - przepis
Kulki ryżowe - przepis
Roladki z łososiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama