Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 jajka
  • po łyżce mąki i śmietany
  • łyżeczka masła
  • marchewka
  • pół cukinii
  • po ćwiartce papryki żółtej, czerwonej, zielonej
  • olej, sól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Marchewkę pokrój w talarki, cukinię w słupki, a paprykę w kostkę. Na 2 łyżkach oleju przesmaż marchewkę i cukinię, podlej wodą, podduś. Dodaj paprykę, duś 5 min.
  2. Jajka ubij lub energicznie rozmieszaj ze szczyptą soli i gęstą śmietaną. Połącz z mąką. Podduszone na patelni warzywa dopraw do smaku solą i ewentualnie pieprzem.
  3. Masą zalej warzywa. Przykryj, smaż na małym ogniu, aż wierzch masy się zetnie. Wtedy, pomagając sobie talerzem, obróć omlet, dodaj masło, smaż jeszcze chwilę.
Reklama
Reklama
Reklama