Pomidory faszerowane - przepis składniki i przygotowanie
Dekoracyjny wygląd i pyszny smak!
Opublikowano: 24.04.2014, 09:11
Reklama
Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 duże pomidory
- twarożek ziarnisty
- łyżka natki
- łyżka szczypiorku
- łyżka bazylii
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na pomidory faszerowane!
- Pomidory dokładnie umyj.
- Z każdego odkrój czapeczkę, tak by wraz z nią usunąć stwardniałe części.
- Czapeczki pokrój w kostkę.
- Środek pomidorów wydrąż łyżeczką.
- Twarożek wymieszaj z pomidorową kostką i posiekanymi ziołami.
- Dopraw do smaku.
- Przygotowanym farszem napełnij pomidorowe miseczki.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na przekąski:
Pieczarki faszerowane - przepis
Muffiny ze szpinakiem - przepis
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Reklama
Reklama
Reklama