Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 20 dag mrożonego ciasta francuskiego
- kilka cienkich plastrów żółtego sera
- kilka plastrów szynki
- sól
- pieprz
- zioła suszone, np. bazylia, majeranek
Przygotowanie:
Zobacz przepis na ciasto francuskie z serem!
- Ciasto rozmroź w lodówce, rozwiń.
- Na cieście ułóż plastry żółtego sera i szynki.
- Dopraw.
- Całość zroluj, a następnie pokrój na plastry o grubości około 1 cm.
- Powstałe ślimaczki ułóż na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstaw do nagrzanego do temperatury 200 stopni C piekarnika i zapiekaj, aż ser się rozpuści, a ciasto nabierze złotego koloru.
Zobacz więcej przepisów na dania z ciasta francuskiego:
Ciasto francuskie - 34 sprawdzone przepisy
Łosoś w cieście francuskim - przepis
Szynka w cieście francuskim - przepis
Ciastko "pychotka" - przepis
Napoleonki z ciasta francuskiego - przepis
Parówki w cieście francuskim - przepis
Banany w cieście francuskim - przepis