Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 łyżki oleju
- łyżka masła
- 3 gałązki rozmarynu
- 25 dag długich plastrów wędzonego boczku
- pieprz czarny
- pieprz czerwony
Przygotowanie:
Zobacz przepis na polędwiczki w boczku!
- Polędwiczki opłucz, osusz, pokrój w grubsze plastry.
- Oprósz pieprzem, zrumień na oleju z masłem, przestudź.
- Na każdym plastrze polędwicy połóż kawałek gałązki rozmarynu.
- Całość owiń plastrem boczku.
- Zawijańce ułóż na blasze do pieczenia.
- Wstaw na 15 minut do piekarnika o temperaturze 180°C.
- Przed podaniem oprósz czerwonym pieprzem, w każdą porcję wbij szpilkę do szaszłyków, ułóż na półmisku.