Polędwiczki w boczku - przepis składniki i przygotowanie

W sam raz na imprezę!
Weronika Kwaśniak / 07.01.2016 06:25
DRUKUJ PRZEPIS
Polędwiczki w boczku - przepis składniki i przygotowanie fot. Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 25 dag długich plastrów wędzonego boczku
  • pieprz czarny
  • pieprz czerwony
Przygotowanie:

Zobacz przepis na polędwiczki w boczku!

  1. Polędwiczki opłucz, osusz, pokrój w grubsze plastry.
  2. Oprósz pieprzem, zrumień na oleju z masłem, przestudź.  
  3. Na każdym plastrze polędwicy połóż kawałek gałązki rozmarynu.
  4. Całość owiń plastrem boczku.
  5. Zawijańce ułóż na blasze do pieczenia.
  6. Wstaw na 15 minut do piekarnika o temperaturze 180°C.
  7. Przed podaniem oprósz czerwonym pieprzem, w każdą porcję wbij szpilkę do szaszłyków, ułóż na półmisku.

Zobacz więcej pomysłów na polędwiczki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA