Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 6 parówek
- 6 plastrów żółtego sera
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 1 puszka sałatki meksykańskiej
- 25 g żelatyny
- 3 łyżki chrzanu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na parówki w galarecie!
- Mieszankę warzywną osącz z zalewy i opłucz przegotowaną wodą.
- Żelatynę namocz w połowie bulionu, gdy napęcznieje podgrzej, aby żelatyna się rozpuściła.
- Wymieszaj z resztą bulionu i mieszanką meksykańską.
- Z parówek zdejmij osłonki.
- Plastry sera posmaruj cienko chrzanem, połóż na każdym parówkę i zroluj.
- Na dnie małej foremki keksowej połóż warstwę warzyw w bulionie, na tym ułóż zawinięte w ser parówki i całość zalej pozostałym bulionem z warzywami.
- Całość odłóż do lodówki, by galareta dobrze stężała.
- Podawaj pokrojone w plastry z chrzanem lub majonezem.