Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 40 dag mięsa mielonego mieszanego
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- szczypta cukru trzcinowego
- 1/2 szklanki bulionu
- łyżka masła
- 1/4 szklanki oliwy
- 4 słodkie papryczki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na paprykę faszerowaną mięsem!
- Mięso przełóż do miski.
- Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z masłem, dodaj do niej szczyptę cukru trzcinowego, chwilę smaż i zalej bulionem.
- Kiedy bulion zredukuje swą objętość o połowę, dolej go do mięsa.
- Wymieszaj, wsyp posiekaną natkę pietruszki.
- Dopraw do smaku.
- Nadziewaj papryczki mięsną masą i układaj je w naczyniu żaroodpornym.
- Skrop oliwą i piecz pod przykryciem około 45 minut w temperaturze 200 stopni C.