Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 15 sztuk papryczek, najlepiej czereśniowych
- 40 dag sera feta
- 100 ml gęstego jogurtu naturalnego
- świeże zioła: tymianek, bazylia, oregano
- 2/5 szklanki octu 10%
- 500 ml wody
- 10 dag cukru
- 2 łyżki oliwy
- łyżka soli
Przygotowanie:
Zobacz przepis na papryczki z serem feta!
- Małe papryczki umyj i wyjmij z ich środka pestki.
- W rondlu zagotuj wodę z octem, solą, cukrem i oliwą.
- Do przygotowanej marynaty włóż papryczki i odstaw do wystygnięcia.
- Następnie wyjmij z marynaty i osusz.
- Ser feta wymieszaj z jogurtem i drobno posiekanymi ziołami.
- Tak przygotowanym farszem napełnij papryczki i podawaj na przystawkę.