Reklama
Ilość kalorii: 50
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 30
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 jajka
  • szklanka krótkoziarnistego ryżu
  • 12 paluszków krabowych
  • papryka pokrojona w słupki
  • mały świeży ogórek pokrojony w słupki
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki białego octu winnego
  • szczypta cukru
  • sól
  • olej do smażenia naleśników
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ryż gotuj w 2 szklankach lekko osolonej wody, aż wchłonie cały płyn. Uważaj przy tym, aby się nie przypalił. Przestudź, a następnie zalej octem winnym wymieszanym z połową sosu sojowego i cukrem.
  2. Jajka ubij z pozostałym sosem sojowym i usmaż cienkie omleciki na patelni lekko natłuszczonej olejem. Na każdym naleśniku ułóż porcje ryżu, obłóż paluszkami krabowymi, słupkami papryki ogórka. Zwiń w zwarte, ciasne rolady. Ostrożnie pokrój na porcje i nadziej na wykałaczki.
Reklama
Reklama
Reklama