Składniki:
- 20 sztuk krakersów,
- 200 g serka śmietankowego do smarowania,
- 200 g wędzonego łososia na zimno,
- 3 jajka,
- 1 czerwona papryka,
- kiełki rzodkiewki,
- sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Kanapki z krakersów są łatwe i szybkie do zrobienia. W naszym przepisie posmarowane są serkiem śmietankowym i ozdobione wędzonym łososiem, jajkami i świeżymi warzywami.
Do kanapek z krakersów możesz wykorzystać również inne produkty - sięgnij do naszych przepisów na pasty na kanapki (szczególnie polecamy pastę z awokado) i dołóż ulubione sery albo wędlinę.
- Jajka ugotuj na twardo i pokrój na cienkie plasterki.
- Krakersy posmaruj serkiem - możesz to zrobić po prostu nożem albo przełożyć serek do szprycy i wycisnąć fantazyjne wzory.
- Paprykę pokrój w drobną kosteczkę, a ogórka w cienkie plasterki.
- Na krakersach poukładaj łososia, pokrojone jajko, odrobinę papryki i plasterek ogórka.
- Na wierzchu kanapek z krakersów ułóż kiełki rzodkiewki i oprósz całość solą i pieprzem.
Więcej przepisów na drobne przekąski:
Przystawki z łososiem
Przekąski z ciasta francuskiego
Przekąski z tortilli
Przekąski na zimno
Przekąski na ciepło