Kanapki z krakersów - szybki przepis na przekąskę na imprezę

Kanapki z krakersów to doskonała przystawka na imprezę. Ich przygotowanie zajmie ci tylko kilka minut - w naszym przepisie występują z serkiem śmietankowym, warzywami i łososiem.
Małgorzata Machnicka / 28.12.2020 05:30
DRUKUJ PRZEPIS
Kanapki z krakersów - szybki przepis na przekąskę na imprezę fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 15 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 sztuk krakersów,
  • 200 g serka śmietankowego do smarowania,
  • 200 g wędzonego łososia na zimno,
  • 3 jajka,
  • 1 czerwona papryka,
  • kiełki rzodkiewki,
  • sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:

Kanapki z krakersów są łatwe i szybkie do zrobienia. W naszym przepisie posmarowane są serkiem śmietankowym i ozdobione wędzonym łososiem, jajkami i świeżymi warzywami.

Do kanapek z krakersów możesz wykorzystać również inne produkty - sięgnij do naszych przepisów na pasty na kanapki (szczególnie polecamy pastę z awokadoi dołóż ulubione sery albo wędlinę.  

  1. Jajka ugotuj na twardo i pokrój na cienkie plasterki.
  2. Krakersy posmaruj serkiem - możesz to zrobić po prostu nożem albo przełożyć serek do szprycy i wycisnąć fantazyjne wzory.
  3. Paprykę pokrój w drobną kosteczkę, a ogórka w cienkie plasterki.
  4. Na krakersach poukładaj łososia, pokrojone jajko, odrobinę papryki i plasterek ogórka. 
  5. Na wierzchu kanapek z krakersów ułóż kiełki rzodkiewki i oprósz całość solą i pieprzem.

Więcej przepisów na drobne przekąski:
Przystawki z łososiem
Przekąski z ciasta francuskiego
Przekąski z tortilli
Przekąski na zimno
Przekąski na ciepło

DRUKUJ PRZEPIS