Koreczki owocowe na słodko według Kasi Bukowskiej
Oto składniki na koreczki na słodko według Kasi Bukowskiej:
- duży ananas
- miseczka borówek amerykańskich
- miseczka czerwonych winogron
- miseczka pianek marshmallows
Kolorowe wykałaczki:
- naklejki piankowe w różnych kształtach i kolorach
- przepołowione wykałaczki do szaszłyków
Jak zrobić koreczki na słodko według Kasi Bukowskiej?
Na początku przygotowujemy odpowiednią ilość wykałaczek na koreczki dla gości. Każdą z nich oblepiamy naklejkami piankowymi tak, aby utworzyć wygodny trzonek do trzymania koreczka. Następnie obieramy ananasa. Odkrawamy koniec i przekładamy na bok. Posłuży jako podstawka do koreczków. Ananasa kroimy na mniejsze kawałeczki i odcinamy stwardniały głąb znajdujący się w środku. Nakłuwamy owoce w dowolnej kolejności, przekładając je piankami marshmallows. Ich długość i wielkość zależy tylko od naszego upodobania. Tak przygotowane koreczki owocowe na słodko świetnie sprawdzą się na przyjęciach dla dzieci lub nieco większych smakoszy.
Zobacz inne przepisy w formie wideo