Jajka tuńczykowe

Jajka ugotować następnie przekroić na pół i wyjąć delikatnie żółtka. Wymieszać je z majonezem i jogurtem, dodać pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego.

Składniki

 

 

  • 6 jajek
  • 1-2 ogórki kiszone

    Jajka tuńczykowe

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 cebula
  • 1-2 łyżki natki pietruszki

Sposób przygotowania

Jajka ugotować następnie przekroić na pół i wyjąć delikatnie żółtka. Wymieszać je z majonezem i jogurtem, dodać pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego. Cebulę pokroić w kosteczkę a następnie sparzyć ją wrzątkiem. Dodać posiekaną natką pietruszki i rozdrobnionego tuńczyka. Powstałą masą napełniać białka jajek.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)