Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 10 jajek,
  • 1 cebula,
  • 1/2 pęczka natki pietruszki,
  • 1 łyżki masła,
  • 1/2 pęczka świeżego koperku,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżka bułki tartej,
  • szczypiorek do podania,
  • sól i pieprz do smaku.
Reklama
Przygotowanie:

Jajka faszerowane w skorupkach to niezastąpiona przekąska na wielkanocne śniadanie. Wystarczy ugotować jajka na twardo, przekroić je na pół i białka razem z żółtkami wymieszać z majonezem i świeżymi ziołami.

  1. Jajka ugotuj na twardo (ok. 8 minut). Przelej zimną wodą i ostrym nożem przekrój razem ze skorupkami na pół.
  2. Wyjmij żółtka i białka i całość drobno posiekaj.
  3. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę. Zeszklij na łyżce rozgrzanego masła.
  4. Cebulę dodaj do jajek razem z majonezem, bułką tartą, oraz posiekanym koperkiem i natką pietruszki.
  5. Całość dopraw solą i pieprzem.
  6. Przygotowaną masą jajeczną napełnij skorupki jajek.
  7. Jajka faszerowane w skorupkach podawaj obficie posypane szczypiorkiem.
Reklama

Więcej przepisów na jajka na Wielkanoc:
Przepisy na jajka przepiórcze
Najlepsze przepisy na jajka na Wielkanoc
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Przepis na jajka faszerowane tuńczykiem

Reklama
Reklama
Reklama