Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 8 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 dojrzałe awokado,
  • pęczek szczypiorku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny.
Reklama
Przygotowanie:

Jajka faszerowane awokado to bardzo ciekawa propozycja na świąteczny stół. My proponujemy wersję z dużą ilością szczypiorku. Nie zapomnij dodać soku z cytryny – bez niego awokado może ściemnieć i nieapetycznie wyglądać.

Jak zrobić jajka faszerowane awokado?

  1. Ugotowane jajka obierz i przekrój na pół. Wydrąż delikatnie żółtka i odstaw na potem.
  2. Awokado przekrój na pół dookoła pestki, przekręć i otwórz. Uważnie usuń pestkę za pomocą noża i wydrąż miąższ łyżką.
  3. Rozgnieć awokado widelcem i skrop sokiem z cytryny. Dodaj żółtka, majonez i posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszaj.
  4. Nałóż nadzienie do jajek. Dopraw kolorowym pieprzem i grubą himalajską solą. Smacznego!
Reklama

Więcej przepisów na faszerowane jajka:
Jajka faszerowane łososiem
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane serem żółtym

Reklama
Reklama
Reklama