Jajka faszerowane awokado. Najprostszy przepis na Wielkanoc
Jajka faszerowane awokado to dobry pomysł na ciekawą przystawkę na święta wielkanocne. Dodaj do nich kolorowego pieprzu i świeżego szczypiorku.
Opublikowano: 02.12.2019, 14:40
Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo,
- 1 dojrzałe awokado,
- pęczek szczypiorku,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka soku z cytryny.
Reklama
Przygotowanie:
Jajka faszerowane awokado to bardzo ciekawa propozycja na świąteczny stół. My proponujemy wersję z dużą ilością szczypiorku. Nie zapomnij dodać soku z cytryny – bez niego awokado może ściemnieć i nieapetycznie wyglądać.
Jak zrobić jajka faszerowane awokado?
- Ugotowane jajka obierz i przekrój na pół. Wydrąż delikatnie żółtka i odstaw na potem.
- Awokado przekrój na pół dookoła pestki, przekręć i otwórz. Uważnie usuń pestkę za pomocą noża i wydrąż miąższ łyżką.
- Rozgnieć awokado widelcem i skrop sokiem z cytryny. Dodaj żółtka, majonez i posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszaj.
- Nałóż nadzienie do jajek. Dopraw kolorowym pieprzem i grubą himalajską solą. Smacznego!
Reklama
Więcej przepisów na faszerowane jajka:
Jajka faszerowane łososiem
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane serem żółtym
Reklama
Reklama
Reklama