Bananowe racuchy z cukrem pudrem

Szybka i apetyczna przekąska: pyszne, bananowe racuchy z cukrem pudrem!
Weronika Kwaśniak / 11.01.2017 05:55
DRUKUJ PRZEPIS
Bananowe racuchy z cukrem pudrem fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • jajko
  • 2 duże, dojrzałe banany
  • sok z połowy cytryny
  • odrobina mleka
  • 2 łyżki oleju
Przygotowanie:

Zobacz przepis na bananowe racuchy, posypane cukrem pudrem! To idealna przekąska na drugie śniadanie, podwieczorek lub kolację.

  1. W misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
  2. Banany obierz, rozgnieć widelcem na papkę, skrop sokiem z cytryny.
  3. Bananową papkę wymieszaj z jajkiem, mlekiem i olejem.

Racuchy ryżowe - przepis

  1. Masę bananową wymieszaj z suchymi składnikami.
  2. Gotowe ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za gęste, dodaj odrobinę mleka, jeśli za rzadkie - mąki.
  3. Ciasto kładź łyżką na rozgrzaną patelnię wysmarowaną niewielką ilością oleju.

Placki kokosowe - przepis

  1. Smaż z obu stron na złoto.
  2. Usmażone racuchy podawaj oprószone cukrem pudrem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/14.01.2019 16:36
Za dużo mąki i nie piszesz ile cukru a niżej żeby wymieszać suche składniki z cukrem. Ile to odrobina mleka? Bo żeby miało konsystencje śmietany musiałam dodać prawie dwie szklanki
/06.01.2019 15:22
Niedobre, jak z zakalcem
/31.01.2017 18:04
ja ostatni raz jadłam pączki z marmoladą z róży jak robiła je moja babcia. Myślałam że już nie ma takich konfitur a tu proszę. Gdzie kupujesz? Zaraz tłusty czwartek więc przydałaby mi się,
POKAŻ KOMENTARZE (1)