Racuchy z jabłkami - przepis składniki i przygotowanie
Poczuj smak dzieciństwa!
Opublikowano: 13.08.2014, 10:45
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 5-6 małych jabłek
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżka cukru
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki gazowanej wody
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
- 1 płaska łyżeczka cynamonu do posypania
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na racuchy z jabłkami!
- Jabłka obierz i usuń gniazda nasienne, pokrój na grube plastry.
- W misce wymieszaj mikserem mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia i gazowaną wodę.
- Plastry jabłka mocz w przygotowanym cieście i smaż na gorącym oleju.
- Cukier puder wymieszaj z cynamonem.
- Usmażone racuchy przed podaniem posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Reklama
Sprawdź przepisy na przekąski:
Minipizza ze szpinakiem - przepis
Bakłażan z pomidorami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama