Jesteś smakoszem egzotycznych owoców? Skorzystaj z przepisu Beaty Pawlikowskiej na przepyszny koktajl z pomarańczy i mango i poczuj się jak w Kolumbii! Dojrzałe mango jest soczyste i słodkie, zaś pomarańcza ma lekko kwaskowaty smak, dlatego połączenie tych dwóch owoców to niesamowita rozkosz dla podniebienia!
Taki koktajl to prawdziwa bomba witaminowa. Mango zawiera m.in. witaminy A i E, witaminy z grupy B, białko oraz błonnik, zaś pomarańcza to jedno z najcenniejszych źródeł witaminy C wspomagającej odporność i beta-karotenu.
Zainwestuj w droższe owoce, ponieważ są bogatsze w wartości odżywcze i zdecydowanie lepiej smakują. Pamiętaj, aby wybrać w sklepie mango naprawdę soczyste i dojrzałe. Kwaśne na pewno nie będzie zbyt apetyczne.
Wypróbuj przepis na koktajl z mango i pomarańczy, a przekonasz się, że pokochasz połączenie tych dwóch energetycznych owoców!
Koktajl z mango i pomarańczy według przepisu Beaty Pawlikowskiej
Jak przygotować koktajl z mango i pomarańczy?
- Pokrój w plastry mango, a następnie zmiksuj je w wyciskarce.
- Włóż do wyciskarki pokrojoną w kostki pomarańczę.
- Miksuj owoce, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Więcej przepisów na soki i koktajle:
Jak przygotować sok brzoskwiniowy?
Jak przygotować koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy?
Jak przygotować sok wiosenny z imbirem?