Truskawki to obok jabłek jedne z najpopularniejszych i najpyszniejszych polskich owoców. Wiele osób je uwielbia, ponieważ mają doskonały smak i aromat. Świeże dojrzałe truskawki po prostu rozpływają się w ustach. Stanowią wspaniały dodatek do ciast, lodowych deserów, sałatek i koktajli. Truskawki, prócz tego, że są wyśmienite, korzystnie wpływają na nasze zdrowie i urodę, dlatego warto jeść ich jak najwięcej.
Brzoskwinia zaliczana jest do najpyszniejszych owoców świata, dlatego nie bez kozery nazywana jest królową owoców. Ten wspaniały owoc pochodzący z Chin to prawdziwa bomba witaminowa. Zawiera m.in. witaminy A, B1, B2, B3, B6, C, magnez, fosfor i żelazo.
Jeśli chcesz poczuć smak lata, skorzystaj z przepisu na koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy Beaty Pawlikowskiej. Trudno uwierzyć, że tylko dwa składniki mogą stworzyć taki zaskakujący smak! Chcesz się przekonać? Wypróbuj!
Koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy według przepisu Beaty Pawlikowskiej
Do przygotowania soku truskawkowo-brzoskwiniowego potrzebujesz:
- garść truskawek,
- 1 banan,
- 2 brzoskwinie.
- 1/2 szklanki wody mineralnej.
Jak zrobić sok truskawkowo-brzoskwiniowy?
- Opłucz truskawki.
- Umyj brzoskwinie i pokrój je na mniejsze kawałki.
- Pokrój banana na drobne części.
- Wrzuć owoce do blendera i dolej wody.
- Zmiksuj wszystkie składniki.
Więcej przepisów na soki i koktajle:
Jak przygotować koktajl z pomarańczy i mango?
Jak przygotować sok wiosenny z imbirem?
Jak przygotować sok owocowy z burakiem?