Jesteś zwolenniczką klasycznych smaków? Masz ochotę na coś pożywnego i smacznego? Skorzystaj z przepisu Beaty Pawlikowskiej na sok marchewkowo-jabłkowy! Jego wykonanie jest niezwykle proste i nie zajmie ci dużo czasu. Do przygotowania soku potrzebujesz jedynie dwóch składników!
Marchew to popularne polskie warzywo, które stanowi główny składnik wielu sałatek. Jest łatwo dostępne, tanie, niskokaloryczne i przede wszystkim niesamowicie zdrowe. To bogate źródło witamin A, C i K oraz witaminy z grupy B. Regularnie spożywanie marchewki ma korzystny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, lecz także skórę, która nabiera ładnego brzoskwiniowego kolorytu.
Sok marchewkowo-jabłkowy to pożywna przekąska, która doda ci energii i poprawi nastrój. Jego kremowa konsystencja i delikatny smak sprawią, że się od niego uzależnisz!
Sok marchewkowo-jabłkowy według przepisu Beaty Pawlikowskiej
Jak przygotować sok marchewkowo-jabłkowy?
- Obierz dwie marchewki i pokrój je w kostkę.
- Umyj jabłko i pokrój je na ćwiartki. Pamiętaj, aby nie usuwać skórki i pestek, ponieważ to właśnie w nich znajduje się najwięcej witamin.
- Wyciśnij warzywa w wyciskarce.
Więcej przepisów na soki i koktajle:
Jak przygotować koktajl leśny?
Jak przygotować koktajl z awocado, melona i pomarańczy?
Jak przygotować koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy?