Sok brzoskwiniowy - przepis Beaty Pawlikowskiej

Delikatny i kremowy jednocześnie.
Edyta Ciepieńka / 30.05.2016 04:10

Do przygotowania przepysznego soku wcale nie potrzebujesz wymyślnych owoców egzotycznych. Wystarczą ci dwa, ale naprawdę wyśmienite, takie jak np. brzoskwinia i banan. Sok brzoskwiniowy według przepisu Beaty Pawlikowskiej to doskonała propozycja dla osób ceniących minimalizm.

Brzoskwinia to jeden z najsłodszych i najbardziej soczystych owoców, dlatego polecany jest osobom mającym słabość do łakoci. Pożywna i zdrowa jest idealnym komponentem ciast, deserów lodowych i koktajli.

Banan to doskonały dodatek do soków, ponieważ nadaje im delikatny smak i gęstą konsystencję. Miąższ banana jest bardzo sycący, dlatego koktajl z tym owocem może stanowić pożywną przekąskę między posiłkami.

Masz ochotę na chwilę błogiego zapomnienia? Skosztuj słodkiej, soczystej brzoskwini w połączeniu z kremowym bananem, a od razu poczujesz się jak na piaszczystej, skąpanej w słońcu plaży!

Sok brzoskwiniowy według przepisu Beaty Pawlikowskiej

Jak przygotować sok brzoskwiniowy?

  1. Umyj brzoskwinię, pokrój ją na drobne kawałki i wrzuć do miksera.
  2. Dodaj pokrojonego w kostkę banana i odrobinę wody, a następnie zmiksuj owoce.

Więcej przepisów na soki i koktajle:

Jak przygotować koktajl z melona i pomarańczy?
Jak przygotować sok wiosenny z imbirem?
Jak przygotować sok owocowy z burakiem?
 

Redakcja poleca

REKLAMA