Jak gotować fasolkę szparagową
Smaczna, zdrowa, sycąca zarówno jako oddzielne danie jak i dodatek do dań mięsnych lub warzywnych.

Opublikowano: 07.07.2015, 06:02
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1kg żółtej fasolki szparagowej
- Sól
- Zasmażka: 50g masła, cztery łyżki bułki tartej
Reklama
Przygotowanie:
- Fasolkę umyć pod bieżącą wodą. Poobcinać końcówki z obu stron. Sczerniałą fasolkę szparagową odrzucić.
- Fasolkę wrzucić do dużego garnka. Zalać wodą, posolić.
- Gotować ok. 15 minut.
- Fasolkę odcedzić na durszlaku.
- Zasmażka do fasolki szparagowej: 50g masła roztopić na patelni. Dodać bułkę tartą. Zamieszczać. Zasmażką polać fasolkę szparagową.
Reklama
Reklama
Reklama