Jak gotować fasolkę szparagową

Smaczna, zdrowa, sycąca zarówno jako oddzielne danie jak i dodatek do dań mięsnych lub warzywnych.
/ 07.07.2015 06:02
DRUKUJ PRZEPIS
Jak gotować fasolkę szparagową fot. Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1kg żółtej fasolki szparagowej
  • Sól
  • Zasmażka: 50g masła, cztery łyżki bułki tartej
Przygotowanie:
  1. Fasolkę umyć pod bieżącą wodą. Poobcinać końcówki z obu stron. Sczerniałą fasolkę szparagową odrzucić.
  2. Fasolkę wrzucić do dużego garnka. Zalać wodą, posolić.
  3. Gotować ok. 15 minut.
  4. Fasolkę odcedzić na durszlaku.
  5. Zasmażka do fasolki szparagowej:  50g masła roztopić na patelni. Dodać bułkę tartą. Zamieszczać. Zasmażką polać fasolkę szparagową.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA