Zupa rybna z tymiankiem

- Karolina Mazowiecka
Opublikowano: 09.01.2012, 10:20
Reklama
Składniki:
- 1,5 kg karpia
- 3 cebule
- marchewka
- pietruszka
- 1/2 selera
- 1/2 l przecieru pomidorowego
- 2 łyżki masła
- łyżka mąki
- 2 łyżeczki tymianku
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Rybę wyfiletuj. Głowę, kręgosłup oraz ogon zalej 1,5 l wody, dodaj marchew, pietruszkę, seler, gotuj 40 min. Przecedź.
Reklama
2. Na maśle przesmaż cebulę pokrojoną w piórka, posiekany czosnek, oprósz mąką i mieszając, wlej wywar. Zagotuj, dodaj przecier, tymianek. Gotuj 10 minut. Włóż rybę pokrojoną w paski i gotuj jeszcze10–15 minut. Dopraw solą, pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama