Reklama
Składniki:

- 1,2 kg żeberek
- 1 cebula
- 1 szklanka keczupu pikantnego
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka sosu worcester
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- chili
- cukier

Reklama
Przygotowanie:

1. Żeberka opłukać, osuszyć, pokroić na porcje, zalać osolonym wrzątkiem, wrzucić cebulę, gotować 40–45 minut.

2. keczup połączyć z 4 łyżkami soku z cytryny, łyżeczką sosu worcester, rozgniecionym czosnkiem, resztą przypraw.

3. Osączone i ostudzone żeberka zalać przygotowaną marynatą, odstawić na kilka godzin, wyjąć, osuszyć.

Reklama

4. Położyć na natłuszczonym ruszcie (można na tackach lub folii), upiec na rumiano.

Reklama
Reklama
Reklama