Żeberka po amerykańsku z grilla

- Irena Piotrak
Opublikowano: 16.06.2009, 11:02
Reklama
Składniki:
- 1,2 kg żeberek
- 1 cebula
- 1 szklanka keczupu pikantnego
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka sosu worcester
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- chili
- cukier
Reklama
Przygotowanie:
1. Żeberka opłukać, osuszyć, pokroić na porcje, zalać osolonym wrzątkiem, wrzucić cebulę, gotować 40–45 minut.
2. keczup połączyć z 4 łyżkami soku z cytryny, łyżeczką sosu worcester, rozgniecionym czosnkiem, resztą przypraw.
3. Osączone i ostudzone żeberka zalać przygotowaną marynatą, odstawić na kilka godzin, wyjąć, osuszyć.
Reklama
4. Położyć na natłuszczonym ruszcie (można na tackach lub folii), upiec na rumiano.
Reklama
Reklama
Reklama