Śledź w rodzynkach z pieczarkami
Śledź w rodzynkach z pieczarkami
Opublikowano: 25.06.2008, 01:22
Reklama
Czas przygotowania: 45 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
1 kg śledzi,
2 średnie cebule,
10 dag rodzynek,
25 dag pieczarek,
majonez,
przyprawa warzywna,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Włożyc rybę do wody. Odstawić na dwie godziny. Obrać pieczarki i drobno pokroić. Wymieszać z obraną i posiekaną cebulę oraz rodzynkami. Wsypać na rozgrzany olej. Smażyć kwadrans. Zdjąć z ognia. Przyprawić. Wymieszać z majonezem. Farszem posmarować śledzia, przykryć drugim. W ten sposób przygotowane śledzie ułożyć obok siebie na półmisku. Ozdobić majonezem.
Reklama
Reklama
Reklama