Polędwiczki z bobem - przepis składniki i przygotowanie
Niebanalny pomysł na obiad.

Opublikowano: 04.08.2014, 06:00
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 duże polędwiczki wieprzowe
- 5 dag sera rokpol
- średnia cebula
- 40 dag bobu
- 6 suszonych pomidorów
Reklama
Dodatkowo:
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- 3 łyżki masła
- duża gałązka koperku
- sól
- pieprz
- słodka papryka
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na polędwiczki z bobem!
- Bób gotuj 15 minut w osolonej wodzie, obierz.
- Polędwiczki natrzyj solą, pieprzem i papryką.
- Nożem natnij w nich kieszenie.
- Ser pokrój w słupki, nadziej mięso, otwory zepnij wykałaczkami.
- Obsmaż na oleju, włóż do brytfanny i piecz 15 minut (w 190 stopniach).
- Na maśle podduś pokrojoną cebulę i posiekany czosnek.
- Dodaj bób, bulion, duś 5 minut.
- Dodaj pokrojone pomidory i koperek.
- Polędwiczki obłóż bobem i zapiekaj 5 minut.
Przepis Roberta Grotkowskiego z "Pani domu"
Reklama
Sprawdź inne przepisy na polędwiczki:
Polędwiczki grillowane z serem pleśniowym - przepis
Polędwiczki w cieście francuskim ze szpinakiem - przepis
Polędwiczki w miodzie - przepis
Reklama
Reklama
Reklama