Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 40 dag ciasta francuskiego
  • 40 dag sera białego
  • cukier wanilinowy
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • cukier gruby do posypania
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pierogi z ciasta francuskiego z serem!

  1. Ciasto francuskie rozmroź w lodówce.
  2. Ser biały zmiel.
  3. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, wymieszaj z serem.
  4. Z rozmrożonego ciasta wytnij kółka o średnicy 6-7 cm.
  5. Ich boki posmaruj białkiem.
  6. Na każdym placuszku połóż łyżeczkę sera i zlep pierożki.
  7. Brzegi lekko dociśnij widelcem.
  8. Ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posyp grubym cukrem.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st C i piecz, aż staną się rumiane 15-20 minut.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na pierogi:

Pieczone pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze śliwkami
Pierogi z kaszą gryczaną
Pierogi litewskie z kaszą
Pierogi z bananami

Reklama
Reklama
Reklama