Pierogi z ciasta francuskiego z serem - przepis składniki i przygotowanie
W wersji na słodko!

Opublikowano: 05.02.2016, 03:38
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 40 dag ciasta francuskiego
- 40 dag sera białego
- cukier wanilinowy
- 2 żółtka
- 2 łyżki cukru
- cukier gruby do posypania
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pierogi z ciasta francuskiego z serem!
- Ciasto francuskie rozmroź w lodówce.
- Ser biały zmiel.
- Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym, wymieszaj z serem.
- Z rozmrożonego ciasta wytnij kółka o średnicy 6-7 cm.
- Ich boki posmaruj białkiem.
- Na każdym placuszku połóż łyżeczkę sera i zlep pierożki.
- Brzegi lekko dociśnij widelcem.
- Ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posyp grubym cukrem.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st C i piecz, aż staną się rumiane 15-20 minut.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na pierogi:
Pieczone pierogi ze szpinakiem
Pierogi z kaszą gryczaną
Pierogi litewskie z kaszą
Pierogi z bananami
Reklama
Reklama
Reklama