Pierogi ruskie z ciasta francuskiego - przepis składniki i przygotowanie
Nietypowy pomysł na obiad!

Opublikowano: 10.06.2015, 05:35
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 3-4 ziemniaki
- ok. 25 dag twarogu
- 2 cebule
- 2 łyżki oliwy
- oliwek
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pierogi ruskie z ciasta francuskiego!
- Ciasto rozmroź.
- Ziemniaki gotuj, lekko ciepłe przeciśnij przez praskę.
- Wymieszaj z twarogiem.
- Cebulę posiekaj, lekko zrumień na oliwie.
- Dodaj do masy, przypraw do smaku, mieszaj.
- Ciasto pokrój w trójkąty lub prostokąty.
- Na każdy połóż nieco farszu, zlep brzegi.
- Piecz w temperaturze 200 stopni C na złotobrązowy kolor.
Reklama
Zobacz inne przepisy na pierogi:
Pierogi ze śliwkami - przepis Ani Starmach
Pierogi z bananami - przepis
Domowe pierogi ruskie
Reklama
Reklama
Reklama