Reklama
Ilość kalorii: 460
Czas przygotowania: 90 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • ok. 1,2 kg udźca z indyka
  • główka czosnku
  • 10 dag śliwek kalifornijskich
  • cytryna
  • gałązki świeżego estragonu
  • 500 g rozmrożonego ciasta filo
  • 2 łyżki stopionego masła
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pieczony udziec indyka!

  1. Mięso skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą, pieprzem, 2 rozgniecionymi ząbkami czosnku i skórką startą z cytryny.
  2. Obłóż estragonem, włóż na noc do lodówki.
  3. W wolne przestrzenie powciskaj ząbki czosnku i śliwki.
  4. Mięso owiń ciastem, ułóż w brytfannie.
  5. Polej masłem.
  6. Piecz 70 minut w temperaturze 200 stopni C.
Reklama

Zobacz inne przepisy na mięsa:

Zapiekanka z karkówką - przepis
Golonka na kapuście - przepis
Kaczka pieczona z jabłkami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama