Duszone mięso z ziemniakami i cebulą
Smakowite i pożywne.
Opublikowano: 11.12.2007, 11:26
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag wołowiny lub karkówki
- 50 dag ziemniaków
- olej
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- ostra papryka
- 2 łyżki mąki pszennej
- zielenina
Reklama
Przygotowanie:
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę, oprószyć mąką, na dużej patelni rozgrzać olej, obsmażyć kawałki mięsa, przełożyć do rondla. Cebulę obrać, pokroić w plastry, przesmażyć, wrzucić do garnka, mięso posolić, oprószyć pieprzem, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć, dusić 30 minut. Dodać obrane i pokrojone na cząstki ziemniaki, dusić razem jeszcze 20 minut, przyprawić.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama