Przepis na makaron ryżowy z kurą
Makaron ryżowy nie wymaga gotowania. Wystarczy zalać go wrzątkiem i odstawić na kilka minut.

- Irena Piotrak
Opublikowano: 04.03.2013, 09:16
Reklama
Ilość kalorii: 520
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 40 dag makaronu ryżowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 40 dag fileta z kurczaka
- czerwona cebula
- po pół papryki czerwonej i zielonej
- cm imbiru
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 garści kiełków, np. słonecznika
- przyprawa do dań kuchni chińskiej
- sól
Reklama
Przygotowanie:
- Makaron ryżowy zalej wrzącą wodą, posól, przykryj, odstaw na 10 min.
- Ząbki czosnku pokrój w plasterki, przesmaż na oleju. Dodaj pokrojony w paski filet, zrumień, mieszając. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę oraz paski papryki i posiekany imbir, przesmaż, mieszając.
- Podlej sosem sojowym, wymieszaj, dodaj przyprawę, chwilę przesmaż. Na końcu dodaj kiełki. Całość przesmaż, mieszając. Wyłóż na osączony makaron.
Reklama
Reklama
Reklama