Reklama
Czas przygotowania: 50 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 kotlety schabowe o grubości 2 cm
  • 2 jabłka
  • 200 ml półsłodkiego cydru
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • łyżeczka miodu
  • 3 łyżki masła
  • 6 łyżek oleju
Reklama
Przygotowanie:

Na pewno ci zasmakują!

  1. Mięso opłucz, osusz, oprósz solą i pieprzem.
  2. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż na talerz.
  3. Tłuszcz ze smażenia zlej.
  4. Na patelnię włóż masło, dodaj obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka.
  5. Podsmaż, a następnie podlej cydrem, dodaj kilka gałązek tymianku, miód oraz musztardę.
  6. Całość zagotuj. Dodaj kotlety schabowe, duś razem około 8 minut.
  7. Oprósz solą i szczyptą pieprzu.

Zobacz też inne przepisy na kotlety schabowe:

Schabowe w śmietanie

Kotlety schabowe w orzechach

Reklama

Schabowe nadziewane grzybami

Reklama
Reklama
Reklama