Kotlety schabowe z jabłkami i musztardą - przepis, składniki i przygotowanie
Wyjątkowo pyszne – spróbuj!

Opublikowano: 30.05.2016, 01:20
Reklama
Czas przygotowania: 50 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 kotlety schabowe o grubości 2 cm
- 2 jabłka
- 200 ml półsłodkiego cydru
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- sól
- pieprz
- kilka gałązek świeżego tymianku
- łyżeczka miodu
- 3 łyżki masła
- 6 łyżek oleju
Reklama
Przygotowanie:
Na pewno ci zasmakują!
- Mięso opłucz, osusz, oprósz solą i pieprzem.
- Obsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż na talerz.
- Tłuszcz ze smażenia zlej.
- Na patelnię włóż masło, dodaj obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka.
- Podsmaż, a następnie podlej cydrem, dodaj kilka gałązek tymianku, miód oraz musztardę.
- Całość zagotuj. Dodaj kotlety schabowe, duś razem około 8 minut.
- Oprósz solą i szczyptą pieprzu.
Zobacz też inne przepisy na kotlety schabowe:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama