Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag mielonego mięsa wołowego
  • jajko
  • cebula
  • 1/4 łyżeczki ostrego chili
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso włóż do miseczki, cebulę obierz i drobno posiekaj. Dodaj do mięsa.
  2. Do masy dodaj jajko i przyprawy. Wyrób. Wilgotnymi dłońmi uformuj 4 okrągłe, płaskie hamburgery. Opiekaj je na grillu po 5 min z każdej strony.
  3. Podawaj w przekrojonej bułeczce, np. z salsą: 2 strąki papryki i papryczkę chili pokrój w kostkę, cebulę drobno posiekaj. Wrzuć do rondelka, podlej 50 ml octu winnego i szklanką soku pomarańczowego. Gotuj 25 min. Przypraw 3 łyżkami keczupu.
Reklama
Reklama
Reklama