Reklama
Ilość kalorii: 450
Czas przygotowania: 110 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • szklanka suchej ciecierzycy
  • 10 dag boczku wędzonego
  • łyżka oleju
  • 1 kg indyczego udźca
  • 3/4 l bulionu
  • 4 ziemniaki
  • 40 dag miąższu dyni (opcjonalnie)
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • listek laurowy
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na gulasz z cieciorki!

  1. Ciecierzycę zalej zimną wodą, odstaw na noc.
  2. Zmień wodę, ugotuj na półmiękko.
  3. Słupki boczku zrumień na oleju. Na pozostałym tłuszczu obsmaż pokrojone w kostkę mięso.
  4. Przełóż je do rondla, podlej bulionem.
  5. Dodaj ciecierzycę, listek laurowy, sól i pieprz. Duś ok. 30 min.
  6. Dodaj boczek, pokrojone w kostkę ziemniaki i dynię oraz koncentrat, czosnek i przyprawy.
  7. Duś, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Reklama

Zobacz inne pomysły na pyszny obiad:

Lasagne bolognese - przepis video
Chili con carne - przepis
Kotlet de vollaile - przepis

Reklama
Reklama
Reklama