Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • cebula
  • 2 łyżeczki ziół włoskich
  • jajko
  • mąka
  • olej
  • łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • sól
  • pieprz
  • patyczki do szaszłyków
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na kebab na patyku!

  1. Mięso wyrób dokładnie z drobniutko posiekaną cebulką, jajkiem, przyprawami.
  2. Odstaw na 15 minut, aby przeszło przyprawami.
  3. Z masy formuj w dłoniach wałeczek, włóż w środek patyczek do szaszłyka i rozprowadź mięso równomiernie na 2/3 długości patyczka.
  4. Kebabczety obtocz w mące. Grilluj na rumiano z obu stron.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na grilla:

Szaszłyki z ryby - przepis

Żeberka w miodzie - przepis
Grillowane brzoskwinie z mascarpone - przepis
Polędwiczki grillowane z serem pleśniowym - przepis

Reklama
Reklama
Reklama