Polędwiczki grillowane z serem pleśniowym - przepis składniki i przygotowanie
Ser pleśniowy możesz również zastąpić serem żółtym lub fetą.
Opublikowano: 21.05.2014, 11:13
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
- 6 łyżek oleju
- kieliszek czerwonego wytrawnego wina
- 2 ząbki drobno posiekanego czosnku
- łyżeczka grubo mielonego czarnego pieprzu
- sól
- pieprz
- 10 dag sera z niebieską pleśnią
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na polędwiczki grillowane z serem pleśniowym!
- Przygotuj marynatę: wymieszaj olej z winem, czosnkiem i pieprzem.
- Mięso natrzyj solą i grubo mielonym pieprzem, zalej marynatą i odstaw do lodówki na przynajmniej 8 godzin.
- Długim wąskim nożem natnij "kieszonkę" w polędwicy (uważając, aby nie przeciąć jej do końca).
- Faszeruj mięso słupkami sera, ciasno je upychając.
- Grilluj po kilka minut z każdej strony, smarując marynatą i obracając je.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:
Polędwiczki grillowane - przepis
Reklama
Reklama
Reklama