Chińska zupa krewetkowa
Chińska zupa krewetkowa
Opublikowano: 09.05.2008, 09:00
Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
10 dag krewetek koktajlowych,
2 grzyby Mun (namoczone i pokrojone),
1 cebula,
1 jajko,
1 pęczek szczypiorku,
1 natka pietruszki,
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
1 łyżka oleju sezamowego,
1 łyżka słodko-pikantnego tajskiego sosu chilli.
Reklama
Przygotowanie:
Na rozgrzany olej na patelni wsypać obraną i posiekaną cebulę oraz grzyby i krewetki. Usmażyć omlet z jajka. Zagotować wodę. Lekko ostudzić. Wsypać zawartość patelni. Posolić. Wlać olej i sos. Krótko gotować. Zagęścić mąką ziemniaczaną. Na talerzu posypać posiekanym szczypiorkiem i pietruszką.
Reklama
Reklama
Reklama