Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 kg schabu środkowego lub karkowego (bez kości),
  • 3 cebule,
  • 20 dag suszonych śliwek,
  • słodka papryka w proszku,
  • pieprz,
  • sól,
  • mąka,
  • tłuszcz do smażenia.
Reklama
Przygotowanie:

Pokrojone mięso delikatnie rozbić. Posypać solą i pieprzem. Cebule pokroić w piórka. Żeberka panierować w mące. Włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz. Zarumienić. Zdjąć z patelni a wsypać cebulę. Podsmażyć. Połowę cebuli rozłożyć na dnie naczynia, na niej położyć mięso, przykryć resztą cebuli. Wsypać uprzednio namoczone śliwki razem z wodą, w której się moczyły. Oprószyć papryką. Dusić pół godziny.

Reklama
Reklama
Reklama