Baranina duszona z miodem - sprawdź, jak ją przyrządzić
Baranina duszona z miodem to wykwintne danie, które będzie hitem każdego spotkania. Niedzielny obiad, komunijne menu, weselny stół - sprawdzi się wszędzie.
- Edipresse
Opublikowano: 24.04.2008, 08:57
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
Reklama
- 60 dag baraniny z kością,
- 3 dag tłuszczu,
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka cukru na karmel,
- 1 łyżka miodu,
- 1 łyżka mąki,
- 1,5 szklanki wody z przyprawą warzywną,
- 2 goździki,
- 5 ziaren ziela angielskiego,
- cynamon,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Reklama
Mięso pozbawić kości i pokroić na kawałki, oprószyć mąką, solą i pieprzem i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wsypać mąkę i też lekko zrumienić. Zalać wodą z przyprawą. Dodać miód, koncentrat pomidorowy, utłuczone przyprawy i karmel. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Reklama
Reklama
Reklama