Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Reklama
  • 60 dag baraniny z kością,
  • 3 dag tłuszczu,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżka cukru na karmel,
  • 1 łyżka miodu,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1,5 szklanki wody z przyprawą warzywną,
  • 2 goździki,
  • 5 ziaren ziela angielskiego,
  • cynamon,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie:
Reklama

Mięso pozbawić kości i pokroić na kawałki, oprószyć mąką, solą i pieprzem i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wsypać mąkę i też lekko zrumienić. Zalać wodą z przyprawą. Dodać miód, koncentrat pomidorowy, utłuczone przyprawy i karmel. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Reklama
Reklama
Reklama