Zapiekanka z ciasta francuskiego z boczkiem - przepis składniki i przygotowanie

Pomysł na sycący obiad: zapiekanka z ciasta francuskiego z boczkiem!
Weronika Kwaśniak / 06.12.2016 05:59
DRUKUJ PRZEPIS
Zapiekanka z ciasta francuskiego z boczkiem - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag ciasta francuskiego
  • 30 dag plastrów boczku parzonego
  • 10 suszonych pomidorów w zalewie
  • ser żółty
  • jajko
  • zioła prowansalskie
     
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zapiekankę z ciasta francuskiego z boczkiem! To banalnie proste i sycące danie, które przygotujesz dosłownie w kilkanaście minut!

  1. Z boczku odetnij skórkę.
  2. Ciasto podziel na 4 prostokąty.
  3. Pomidory suszone odsącz i pokrój w paseczki.

Zapiekanka z ryżu i kurczaka - przepis

  1. Ser żółty zetrzyj na tarce.
  2. Na pierwszym kawałku ciasta ułóż boczek, ser żółty, pokrojone pomidory, przykryj ciastem.
  3. Następie układaj tak, żeby ostatnią warstwą zapiekanki było ciasto.
  4. Wierzch zapiekanki posyp serem.

Zapiekanka szpinakowa z ziemniakami - przepis

  1. Roztrzep jajko.
  2. Przekładaniec ułóż na blaszce i posmaruj jajkiem.
  3. Piecz, aż zapiekanka stanie się rumiana, czyli przez 15-20 minut w temperaturze 200-220 stopni.

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA