Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 wypatroszone i oczyszczone liny
- pęczek tymianku
- pęczek natki pietruszki
- 5 ząbków czosnku
- sok z cytryny
- kilka łyżek oliwy
- przyprawa do ryb
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na rybę grillowaną!
- Zioła opłucz, delikatnie osusz.
- Czosnek obierz, drobno posiekaj, wymieszaj z sokiem z cytryny, 3 łyżkami oliwy oraz szczyptą soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
- Przygotowaną pastą posmaruj wnętrze wypatroszonych ryb.
- Włóż nieco tymianku i natki.
- Natnij skórę ryby w kilku miejscach.
- Polej pozostałą oliwą.
- Posyp przyprawą do ryb.
- Grilluj na ruszcie do grillowania ryb albo zawinięte w folię aluminiową ok. 25 minut.