Reklama
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 duża słodkowodna ryba (np. pstrąg)
  • sól
  • 1 pęczek mięty
  • 3–4 ząbki czosnku
  • 3 jajka na twardo
  • 5 dag masła
  • natka pietruszki
Reklama
Przygotowanie:

1. Do brzucha wypatroszonej ryby, posolonej wewnątrz i z zewnątrz, włóż jak najwięcej mięty z czosnkiem.
2. Zawiń w folię, piecz w temperaturze 200°C około 30 minut. Możesz również wypróbować wersję dietetyczną - umieść rybę w garnku do gotowania na parze i paruj około 30 minut.
3. W tym czasie posiekaj jajka, roztop masło i posiekaj natkę.
4. Gotową rybę polej masłem, posyp jajkiem i natką.

Reklama

Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Smaczna Polska" (premiera 9 XI 2013)

Reklama
Reklama
Reklama