Pulpety z kurczaka w sosie koperkowym - przepis składniki i przygotowanie

Jak zrobić pulpety z kurczaka w sosie koperkowym? Delikatne mięso i pyszny sos to idealna kombinacja!
Weronika Kwaśniak / 02.02.2017 05:59
DRUKUJ PRZEPIS
Pulpety z kurczaka w sosie koperkowym - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 210 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag filetu z kurczaka
  • jajko
  • duża marchew
  • 1/2 cebuli
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki przyprawa do kurczaka

Na sos:

  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • posiekany koperek
  • 600 ml bulionu
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pulpety z kurczaka w sosie koperkowym: to lekki i naprawdę pyszny obiad! Najlepiej serwować go z ryżem.

  1. Filety z kurczaka umyj, oczyść i zmiel.
  2. Cebulę drobno posiekaj, a obraną marchew zetrzyj na tarce, wymieszaj wszystkie składniki z dodatkiem jajka, tartej bułki i podanych przypraw.

Pulpety w sosie grzybowym - przepis

  1. Uformuj kulki.
  2. Do wrzącego bulionu wrzucaj pulpeciki, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut.

Pulpety w sosie pomidorowym - przepis video

  1. Rosół z gotowania pulpetów zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w odrobinie zimnej wody.
  2. Dodaj koperek.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA