Składniki:
- 30 dag filetu z kurczaka
- jajko
- duża marchew
- 1/2 cebuli
- kilka łyżek bułki tartej
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki przyprawa do kurczaka
Na sos:
- łyżka mąki ziemniaczanej
- posiekany koperek
- 600 ml bulionu
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pulpety z kurczaka w sosie koperkowym: to lekki i naprawdę pyszny obiad! Najlepiej serwować go z ryżem.
- Filety z kurczaka umyj, oczyść i zmiel.
- Cebulę drobno posiekaj, a obraną marchew zetrzyj na tarce, wymieszaj wszystkie składniki z dodatkiem jajka, tartej bułki i podanych przypraw.
Pulpety w sosie grzybowym - przepis
- Uformuj kulki.
- Do wrzącego bulionu wrzucaj pulpeciki, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut.
Pulpety w sosie pomidorowym - przepis video
- Rosół z gotowania pulpetów zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w odrobinie zimnej wody.
- Dodaj koperek.