Pulpeciki z manny i ryby - przepis

Lekkie i dietetyczne pulpeciki rybne
/ 31.01.2013 12:32
Składniki:
- 40 dag filetów z ryby
- 5 dag ugotowanej kaszy manny
- 1 cebula
- 1 jajko
- koperek lub natka pietruszki
- 1 litr bulionu warzywnego
- 2 łyżki mąki
- szczypta cukru

Cebulę obrać, posiekać, zemleć z opłukanymi i osączonymi filetami rybnymi. Do masy dodać mannę, jajko, cukier, sól i pieprz, wymieszać, wsypać posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać je w mące. Zagotować bulion (może być z kostki), wrzucić pulpety, kiedy wypłyną na powierzchnię, gotować jeszcze 3 minuty, wyjąć, ułożyć w miseczkach lub na talerzach. Zalać bulionem z pokrojonymi jarzynami.

Redakcja poleca

REKLAMA