Pieczony schab szpikowany słoniną

Pieczony schab szpikowany słoniną zachwyci podniebienia Twoich bożonarodzeniowych gości.
Wśród wielu świątecznych przysmaków to one są najważniejsze. Może w tym roku zaskoczysz bliskich nowym, wyjątkowym, daniem z pieczonego mięsa?

Potrzebujesz:

  • 2 kg schabu środkowego bez kości
  • 10 dag słoniny surowej lub wędzonej
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • łyżka suszonego majeranku
  • łyżeczka posiekanych świeżych listków rozmarynu
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • 5–6 listków laurowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy
  • łyżka płynnego miodu
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

oraz:

  • 1 kg ziemniaków
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)