Reklama
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 200 g makaronu penne
  • 20 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • 100 g kalmara
  • 80 g pomidorów
  • 230 g małży
  • 60 g cukinii
  • 50 ml wywaru rybnego
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

1. Pokrój kalmara w cienkie paseczki.
2. Starannie umyj małże, usuwając piasek.
3. W garnku podsmaż zmiażdżony ząbek czosnku na 10 ml oliwy, następnie dodaj kalmara i małże.
4. Przygotuj wywar rybny - z ości i głów wyfiletowanych ryb. Usuń oczy i skrzela!
5. Do czosnku i owoców morza dodaj wywar, dopraw solą i pieprzem, posyp odrobiną posiekanej pietruszki.
6. Pokrój cukinię i pomidory w drobne kawałki i podsmaż na patelni na pozostałych 10 ml oliwy.
7. Ugotuj makaron, dobrze go odsącz i wymieszaj w garnku z sosem z owoców morza, stale go podgrzewając.
8. Zwiększ płomień, dodaj warzywa i dopraw do smaku.

Reklama

Materiały prasowe, Mamma Mia

Reklama
Reklama
Reklama