Rolada z indyka z warzywami - przepis składniki i przygotowanie

Dodaj też paprykę i żółty ser!
Weronika Kwaśniak / 19.08.2015 05:01
DRUKUJ PRZEPIS
Rolada z indyka z warzywami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg piersi indyka
  • mała cukinia
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • zioła
Przygotowanie:

Zobacz przepis na roladę z indyka z warzywami!

  1. Pierś indyka rozetnij na w miarę równy płat mięsa, posól i popieprz.
  2. Cukinię i paprykę pokrój na kawałki.
  3. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  4. Na mięsie ułóż warzywa, całość posyp ziołami i serem.
  5. Mięso zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.
  6. Powstałą roladę włóż w foliowy rękaw do pieczenia, podlej odrobiną oleju i wody, zawiąż końce.
  7. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz mniej więcej godzinę w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz też inne przepisy na dania z cukinii:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA